Вгору
  • Інформаційні технології – глобальний інструментарій управління сучасним розвитком
  •  

20 листопада в Європейському університеті відбулася ХХІV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології в економіці, менеджменті і бізнесі. Проблеми науки, практики та освіти.»

Співорганізатором конференції виступив університет у Домброві Гурнічій (Польща).

У роботі конференції взяли участь студенти, аспіранти, викладачі Європейського університету, Київського політехнічного університету (КПІ) ім. І.Сікорського, Київського національного університету ім.Т.Шевченка, Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова, Національного авіаційного університету, Національної академії прокуратури України тощо, вчені Інституту економіки та прогнозування НАН України,  Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім.І.Ф. Кураса НАН України, Інституту геофізики ім. С. Субботіна НАН України, фахівці з СЕО ГО « KYIV IT Claster», ТОВ «ДЕПС СОЛЮШЕНЗ», аеропорту «Бориспіль», компанії «Tribal Worldwide», телекомпанії «ICTV».

З вітальним словом до учасників звернувся доктор наук, радник ректора Вищої Академії бізнесу в Домброві Гурнічій (Польща) Павел Ургач, який із задоволенням зазначив, що співпраця Європейського університету та Вищої Академії бізнесу є ефективною та корисною для розвитку вузівської науки.

Розуміючи, що інформація – важливий стратегічний та управлінський ресурс, її виробництво та споживання – основа ефективного функціонування і розвитку всіх сфер суспільного життя, учасники конференції відзначали, що інформаційні технології є по суті новітньою галуззю людської діяльності у сфері управління інформацією, сучасний інструмент формування масової свідомості, ціннісних пріоритетів, інформаційного клімату, культури, суспільно-політичної активності.

У виступах на пленарному засіданні було зазначено, що інформаційні технології – широке міжгалузеве поняття, що охоплює сфери: комунікацій, медіа, PR, реклами, комп’ютерних наук, цифрових технологій, політики, економіки, освіти, соціальної інженерії, безпеки, в т.ч. кібербезпеки, нанотехнологій тощо.

Під час обговорення актуальних питань розвитку інформаційних технологій, доповідачі наголошували на тому, що це не просто технічна інфраструктура, а глобальний інструмент перерозподілу ідей, капіталу та праці, який і визначає головні пріоритети розвитку глобалізованого світу. Робочі мови конференції – українська, польська та англійська засвідчили міжнародний характер проблем розвитку інформаційних технологій.

У доповіді професора Оніщенко І.Г. було визначено особливості використання інформаційних технологій для захисту національних інтересів України в умовах гібридної війни.

Особливе зацікавлення слухачів викликала доповідь к.т.н, старшого викладача кафедри інформаційних систем та математичних дисциплін Олександра Ніколаєвського щодо нових можливостей для бізнесу, які надає залучення стартапів. Студенти дізналися що таке стартап, як його створити, етапи розвитку.

Аспірант Європейського університету Олександр Федік розкрив різницю між digital-маркетингом та інтернет-маркетингом, продемонструвавши, які саме програмні продукти найбільш зручні та вигідні для автоматизації процесів бізнес-аналізу та візуалізації даних у компанії.

У доповідях магістранта Європейського університету Гусейна Гіясова про основні проблеми біометрії та студентки університету Яни Колодінської про проведення соціологічних опитувань, прозвучали новітні ідеї щодо використання інформаційних технологій у суспільному житті.

Яким чином інформаційні технології впливають на формування громадської думки в Україні, учасники дізналися від Віктора Огризька – керівника відділу поствиробництва телеканалу «ICTV».

За допомогою новітніх технологічних засобів під частелемосту з Вищою академією бізнесу у Домброві Гурнічій (Польща) учасники конференції прослухали доповідь проф.Моншки про ІТ-безпеку банківської сфери та отримали відповіді на питання щодо доведення кіберзлочинів та забезпечення електронних доказів.

Керівник групи управління польотами військового сектору Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Сергій Федоренко, начальник відділу корпоративного навчання компанії «DEPS SOLUTION» Володимир Міщенко та співробітник СЕОГО «« KYIV IT Claster» Наталя Веремеєва відзначили високий рівень доповідей студентів, магістрів та аспірантів і наголосили, що проведення 24 роки поспіль такої цікавої конференції свідчить про професіоналізм та інноваційність Європейського університету.

Учасників конференції зацікавили матеріали книжкової виставки, яку підготувала бібліотека університету. На ній були представлені матеріали попередніх конференцій, статті науковців та аспірантів Європейського університету у фахових виданнях тощо.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard